RÝŽOVÝ OCET
Ocet je vyrobený v České republice, Zlínský kraj.
Složení: Pitná voda a rýže 35%. Změnou škrobu na cukr je rýže za použití vody fermentována na alkohol a ten se následně změní na ocet. (cca 12. měsíců.) Celý proces je neurychlený a přirozený. Práci vykonávají bakterie, enzymy a stroj času.
Balení: 0,25L sklo.
Trvanlivost: Je nesmrtelný.
Skladování: V suchu a stínu. Nevystavujte přímému slunci.
Jak užívat rýžový ocet.
Tento ocet je běžnou složkou receptů na asijské marinády, omáčky a salátové dresinky, stejně jako směsi na nakládání zeleniny. Rýžový ocet lze použít samostatně jako jednoduché koření do salátu, zeleniny a rýže a z některých slazených nebo ochucených odrůd lze dokonce připravit lahodný letní nápoj.
Ačkoli je chuťově podobný běžnému octu, je méně kyselý a jemnější než bílý vinný ocet. Je zde také náznak sladkosti, který pochází z lepkavé rýže. Jemná octová chuť z něj dělá nejlepší volbu pro sladkokyselá jídla čínského typu a pro nakládání zeleniny. Taky je ideální pro vaše salátové dresinky; dokáže velmi dobře nahradit ten nejjemnější balzamikový ocet.