KOKOSOVÝ OCET
Ocet je vyrobený v České republice, Zlínský kraj.
Vstupní suroviny: Pitná voda a kokosová mouka a maniokový škrob. Změnou škrobu na cukr je maniok s kokosem za použití vody fermentován na alkohol a ten následně uložen do stroje času. (cca 12. měsíců.)
Balení: 0,25L sklo.
Trvanlivost: Je nesmrtelný. Pokud jej necháte otevřený, ocet vydrží čtyři roky. Potom mírně zhoustne a octovou chuť začne pomalu nahrazovat sladká. Takovému octu se říká balsamikový.
Skladování: V suchu a stínu. Nevystavujte přímému slunci.
Jak užívat kokosový ocet.
Tento ocet je běžnou složkou receptů na asijské kuchyně. Marinády, omáčky a salátové dresinky, stejně jako směsi na nakládání zeleniny. Kokosový ocet lze použít samostatně jako jednoduché koření do salátu, zeleniny a rýže a z některých slazených nebo ochucených odrůd lze dokonce připravit lahodný letní nápoj.
Ačkoli je chuťově podobný běžnému octu, je méně kyselý a jemnější než bílý vinný ocet. Jemná octová chuť z něj dělá nejlepší volbu pro sladkokyselá jídla čínského typu a pro nakládání zeleniny.