JABLEČNÝ OCET S TYMIÁNEM
Vstupní suroviny: čerstvě vylisovaná šťáva z jablek. Fermentováno na alkohol a následně uloženo do stroje času. Po dokvašení na ocet je přidáván natrhaný tymián.
Balení: 0,5L sklo.
Použití: ovocné saláty, zmrzlinové poháry.
Trvanlivost: Je nesmrtelný. Pokud jej necháte otevřený, ocet vydrží čtyři roky. Potom mírně zhoustne a octovou chuť začne pomalu nahrazovat sladká. Takovému octu se říká balsamikový.
Skladování: V suchu a stínu. Nevystavujte přímému slunci.
Jak užívat malinový ocet na zdraví.
1- 2x denně vypijte menší sklenici vody s 1 lžící jablečného octa,
nalačno před jídlem. Jeho chuť je docela příjemná,
lehce octová a samozřejmě i lehce jablečná a výrazně bylinková