JABLEČNĚ ZÁZVOROVÝ OCET
Ocet vyrobený ze surovin, které jsou k mání pouze sezónně.
Složení: Jablečný ocet85%, zázvorový ocet 15%. Kyselost 5%.
Vstupní suroviny: čerstvě vylisovaná šťáva z jablek a kořen zázvoru. To vše je zfermentováno na alkohol a následně uloženo do stroje času. Po vyjmutí máme ocet s vykvašenám zázvorem a jablkami.
Balení: 0,5L sklo.
Trvanlivost: Je nesmrtelný. Pokud jej necháte otevřený, ocet vydrží čtyři roky. Potom mírně zhoustne a octovou chuť začne pomalu nahrazovat sladká. Takovému octu se říká balsamikový.
Skladování: V suchu a stínu. Nevystavujte přímému slunci.
Jak užívat jablečný ocet.
1- 2x denně vypijte menší sklenici vody s 1 lžící jablečného octa,
nalačno před jídlem. Jeho chuť je docela příjemná,
lehce octová a samozřejmě i lehce jablečná.