JABLEČNĚ SVESTKOVÝ OCET 0,5L
Ocet vyrobený ze surovin, které jsou k mání pouze sezónně.
Vstupní suroviny: čerstvě vylisovaná šťáva z jablek a švestky. To vše je zfermentováno na alkohol a následně uloženo do stroje času. Po vyjmutí máme ocet s vůní švestek.
Balení: 0,5L sklo.
Použití: ovocné saláty, zmrzlinové poháry.
Trvanlivost: Je nesmrtelný. Pokud jej necháte otevřený, ocet vydrží čtyři roky. Potom mírně zhoustne a octovou chuť začne pomalu nahrazovat sladká. Takovému octu se říká balsamikový.
Skladování: V suchu a stínu. Nevystavujte přímému slunci.
Jak užívat švestkový ocet na zdraví.
1- 2x denně vypijte menší sklenici vody s 1 lžící octa,
nalačno před jídlem. Jeho chuť je docela příjemná,
lehce octová a samozřejmě i lehce jablečná a nakonec řádně trnečková.